
Gastronomia
La Gastronomia forma part de la nostra història, ens fa memòria de la nostra manera de ser i de la nostra forma de viure.
Bot, amb arrels profundament agrícoles ha desenvolupat una gastronomia de temporada, basada com no podia ser de cap altra manera, amb els productes que collia. Aquest fet fa que tingui plats d’ús comú a la resta de llocs. Tot i així destacaríem diversos plats.
Si parlem de les nostres pastes típiques, parlem d’oli, farina, ametles, ous, sucre i sagí, ingredients bàsics en la majoria de receptes.
Comproba la disponibilitat!
MENJAR D’HIVERN
la fritada de tallades de bacó
la clotxa
la truita amb suc
l’olla barrejada

la Clotxa
PRIMAVERA ESTIU
la truita amb carabassó
l’escalivada
la paellada
conill amb all i oli
cuixa de corder feta al forn
Corder al Forn
REBOSTERIA
coc amb mel
magdalenes
mot-llets
casquetes
ametllats
coc de moda

el Coc amb Mel
PASTES
mantecats
corassons
carquinyols
prims
cóc en mel
cristines
panellets
rodots

Pastes Típiques
Aquí teniu algunes receptes típiques per fer-les a casa
RECEPTES
Aquí podràs trobar algunes receptes dels productes típics de Bot, perquè els puguis fer després o abans d’haver-los tastat aquí amb nosaltres!
Corassons, pastes en forma de cor.
Com que els nostres ascendents provenen de La Fatarella i de Calaceit els corassons ens els sentim molt nostres, per això ens fa molta il·lusió publicar aquesta recepta.
Les Clotxes, l’esmorzar característic de la verema.
Casquetes, empanadilles dolces encrespadetes.
Así se llaman estos pasteles tradicionales rellenos de cabello de ángel.
Una auténtica delicia.
También se rellenan de chocolate o calabaza y queso fresco según la zona.
El Coc de Mel, el dolç de Divendres Sant
En el dinar de Divendres Sant no mancaven ni les pataques amb abadeixo ni l’esperada recompensa del cóc en mel, que ja us avanço que no el menjareu que de bocinets en bocinets perquè és boníssim però embafadorot…